turkmen-sporcu-altin-madalyasina-kavustu

Türkmen Sporcu Altın Madalyasına Kavuştu

2018 yılında Aşkabat’ta düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Türkmenistanlı sporcu Yulduz Cumabayeva hak ettiği altın madalyasına kavuştu.

11 Mart 2021 18:15

 

Turnuvada altın madalya kazanan Taylandlı sporcunun doping kuralı ihlali sonucu altın madalya, Türkmenistanlı sporcuya takdim edildi.

Madalyanın asıl sahibine takdim edilmesi için Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Olimpiyat Kompleksinde tören düzenlendi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un da katıldığı törene; hükümet üyeleri, bakanlar, aralarında Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral’ın da bulunduğu yabancı ülke büyükelçileri katıldı.

Türkmenistan'da sporun gelişmesine daha fazla önem verilecek

Törende konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesinin Uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapması ile spor alanında önemli aşamalar katedildiğini belirtti. Bedimuhamedov, bu sene Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası’nı ve Asya ve Okyanus Bölgesi 4.Davis Cup Tenis Turnuvası’nı düzenleyeceklerini kaydetti.

Türkmenistan’da sporun geliştirilmesi için büyük yatırımlara devam edileceğini söyleyen Devlet Başkanı, halterde Dünya ve Avrupa şampiyonu unvanlarına sahip olan Altımurat Orazdurdıyev’i, ok atma dalında Olimpiyat Oyunları Şampiyonu, 7 defa dünya ve 3 defa Avrupa şampiyonu olan Marat Niyazov’u örnek gösterdi. 

Törendeki konuşmasından sonra Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmen sporcusuna altın madalyalarını takdim etti. Ardından Türkmenistan Marşı çalındı ve Türkmenistan Bayrağı gönder çekildi.

Türkmenistan’ı dünya Halter Şampiyonası’nda gururlandıran Yulduz Cumabayeva Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından lüks bir otomobil ile ödüllendirildi.

 

Diğer Haberler