turkmen-tekstil-urunleri-almanya-da-tanitildi

Türkmen tekstil ürünleri Almanya’da tanıtıldı.

Türkmen tekstil ürünleri Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası “Hiemtextile - 2019” tekstil fuarında görücüye çıktı.

11 Ocak 2019 14:57

ABD, Kanada, Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye, Pakistan, Hindistan gibi tekstil devlerinin de katıldığı fuara 65 ülkeden 3025 firma ve kuruluş yer aldı. Türkmen ürünlerini fuarda Tekstil Endüstrisi Bakanlığı temsil etti.

Pamuktan yapılmış Türkmen tekstil ürünleri ağırlıklı olarak Heimtextil konseptine uygun yatak çarşafları, nevresim, havlu, mutfak ve banyo takımları gibi 49 üründen oluşan bir koleksiyonla ziyaretçilere sunuldu. Ürünlerin kalite ve tasasrımı beğeni topladı.

Fuar vesilesiyle Almanya’da bulunan Tekstil Sanayi Bakanlığı ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Alman endüstri uzmanları ve  üst düzey yetkililer ile  bir iş programı gerçekleştirdi. Fuarcılık şirketi Messe Frankfurt ile yapılan toplantıda  taraflar, Türkmenistan’da üretilen tekstil ürünlerinin  dünya pazarlarında daha çok yer alması için  işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde durdu.

Dört gün sürecek olan  Frankfurt Heimtextil fuarı, 1971 yılından beri düzenlenen ev tekstili ve iç tasarımı uluslararası ticaret fuarı olarak tekstil endüstrisinin en büyük temsilcileri tarafından büyük rağbet görüyor. Fuar 8-11 Ocak tarihlerinde açık olacak.

Anahtar Kelimeler: Türkmen tekstil, Almanya,

Diğer Haberler