turkmen-tekstil-urunleri-almanya-hiemtextile-2020-fuari-nda

Türkmen tekstil ürünleri Almanya “Hiemtextile 2020 Fuarı”nda

Türkmen tekstil ürünleri Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası “Hiemtextile - 2020” tekstil fuarında görücüye çıktı.

13 Ocak 2020 11:37

ABD, Kanada, Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye, Pakistan, Hindistan gibi tekstil devlerinin de katıldığı fuara 65 ülkeden 3500 firma ve kuruluş yer aldı. Türkmen ürünlerini fuarda Tekstil Endüstrisi Bakanlığı temsil etti

7-10 Ocak günleri ararsında kapılarını açık tutan fuarda, Türkmen  ürünleri, misafirlerin beğenisini kazandı.  Pamuktan yapılmış Türkmen tekstil ürünleri, ağırlıkı olarak Heimtextil konseptine uygun yatak çarşafları, nevresim, havlu, mutfak ve banyo takımları gibi ürünlerden oluşan bir kolaksiyonla ziyaretçilere sunuldu.

Dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan Frankfurt ‘‘Heimtextil’’  fuarı’na Türkmen katılımcılar, ürünlerini  sergilemenin yanı sıra, yabancı meslektaşlarıyla da ikili  görüşmelerde bulundular.

Fuar vesilesiyle Almanya’da bulunan  Tekstil Sanayi Bakanlığı ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti,  tekstil piyasalarının önde gelen temsilcileri ile temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde, Türkmenistan  tekstil ürünlerinin  dünya pazarlarında daha çok yer alması için  işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Fuar, 1971 yılından beri düzenlenen;  ev tekstili ve iç tasarımı uluslararası ticaret fuarı olarak tekstil endüstrisinin en büyük temsilcileri tarafından  büyük rağbet görüyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmen tekstil ürünleri, Hiemtextile 2020 Fuarı, Almanya,

Diğer Haberler