turkmen-tekstili-2017-fuari-askabatta-acildi

'Türkmen Tekstili' 2017 Fuarı Aşkabat'ta Açıldı

Türkmenistan’da her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü, “Dokuma Sanayii  Çalışanları Günü” olarak kutlanıyor. Gün dolayısıyla  düzenlenen fuarda, sektördeki gelişmeler ve yenilikler tanıtılıyor.

05 Haziran 2017 11:38

“Türkmen Tekstili – 2017”  Fuarı Aşkabat’ta Açıldı.

Türkmenistan’da her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü, “Dokuma Sanayii  Çalışanları Günü” olarak kutlanıyor. Gün dolayısıyla  düzenlenen fuarda, sektördeki gelişmeler ve yenilikler tanıtılıyor.         

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekstil  Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği  “Türkmen Tekstil -2017” fuarında,  sektörün 2017 sezonu model ve ürünleri yer alıyor, kozadan – giysiye Türkmen tekstil sektörünün gelişimi anlatılıyor.

Dünyanın önemli pamuk üreticilerinden olan Türkmenistan’da, 2016 yılında 1 milyon 50 bin ton pamuk üretimi gerçekleşti. Ülkede, yerli firmalar yanında, Türk şirketleri ve bazı uluslararası firmaların da  ortaklık ve üretim tesisi bulunuyor. Fuara bu yıl,  55 yerli ve 18’i uluslararası olmak üzere 73 firma katılıyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov,  Türkmenistan Dokuma Sanayi Çalışanlarının Günü  ve Türkmen Tekstil -2017 Fuarı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkmen lider mesajında; serginin, yerli tekstil endüstrisinin başarısını Türkmen halkına ve uluslararası topluluklara gösterdiğini söyledi ve sektör çalışanlarını kutladı.

Fuar dolayısıyla bir de defile düzenlendi. Türkmen modacıların yeni kreasyonlarını  tanıttığı defile, törene katılanlar tarafından beğeni ile izlendi.

Türkmen tekstilinin 2017  ürün ve modellerinde, geleneksel Türkmen giyim kültürünün ana çizgilerinin korunurken;  model, renk ve desenlerde bu yıl, sporun ön plana çıktığı görülüyor.  Fuar ve defilede tanıtılan giysi  ve diğer tekstil ürünlerinde, Aşkabat’ta yapılacak  “5. Asya Oyunları” nın  sembolleri  kullanılmış; “spor” vurgusu,  renk tercihleri ve çizgilere de yansımış.

Anahtar Kelimeler: Türkmen Tekstili 2017 Fuarı, Aşkabat,

Diğer Haberler