turkmen-turizmciler-afyonkarahisar-da

Türkmen Turizmciler Afyonkarahisar’da

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Bizde petrol yok ama şifa kaynağı termal sularımız var.

11 Mayıs 2018 13:35

Aşkabat Kültür ve Turizm Müşavirliği, Türkiye’nin termal potansiyeli ve sağlık turizmi imkanlarını tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Türkmen turizm ve seyahat acenteleri sahip ve yöneticilerinden oluşan bir heyeti Afyonkarahisar’a götüren Aşkabat Kültür ve Turizm Müşaviri Fikret Öztürk, başarılı bir tanıtım programı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fikret Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, Vali Mustafa Tutulmaz tarafından da kabul edilen Türkmen turizm heyetine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kent ve kentin termal potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Afyonkarahisar’ı “termalin ve mermerin başkenti” olarak tanımlayan başkan Çoban, “bizde petrol yok ama şifa kaynağı termal sularımız var” dedi. Kentte 25 bin konutu jeotermal ile ısıttıklarını belirten Çoban, ayrıca elektrik enerjisi ürettiklerini ve seralarda da jeotermalden yararlandıklarını kaydetti.

Türkmen turizmciler, İl kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TURSAB yetkililerinin rehberliğinde, Afyonkarahisar’ın turizm tesislerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Türkmenlerin sağlık turizmine ilgili olduklarını vurgulayan Aşkabat Kültür ve Turizm Müşaviri Fikret Öztürk; Türkiye’ nin termal turizm potansiyelinin Türkmen kardeşlerimize tanıtımı açısından faydalı bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkmen turizmcilerin Türkiye gezisini takip eden, “Atavatan - Türkmenistan” dergisi genel yayın yönetmeni Devran Orazkılıçov’da, tanıtım gezisinin Türkmen turizmcilerin Türkiye tecrübesi ve Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından çok yararlı geçtiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: Afyon, Termal Turizm, Türkmenistan,

Diğer Haberler