turkmenistan-2020-petrol-ve-gaz-forumu-dubaide-basladi

"Türkmenistan 2020-Petrol ve Gaz" Forumu Dubai'de başladı

Dünyanın birçok ülkesinden hükümet delegasyonları ve uluslararası petrolgaz şirketlerinin katıldığı "Türkmenistan 2020- Petrol ve Gaz" konferansı ile “Road Show” programı bugün Dubai’de başladı.

24 Şubat 2020 11:10

İki gün sürecek olan Konferans ve Road Şhow  programında ‘TAPİ :Barış ve Kalkınmanın Boru Hattı’ konulu  Konferans ve Türkmenistan’ın petrolgaz sektörüne yabancı yatırımların çekilmesine yönelik marketing çalışmaları düzenlenecek. Forumda, birçok uluslararası  şirketin temsilcileri Türkmenistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketlerinin üst düzey temsilcileri ile bir araya gelme ve hem güncel konuları hem de işbirliği ve yatırım fırsatlarını görüşme imkanı bulacak.

Türkmenistan’ın petrol -gaz sektöründeki potansiyelini tanıtmak ve  yabancı yatırımları sektöre çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, ‘TAPİ  – Barış ve Kalkınmanın Boru Hattı’ konulu konferans ile başladı. Konferansın ilk oturumunda Türkmenistan-İngiltere Ticaret ve Sanayi Konseyi (TUKTIC) Başkanı Ron Nash’ın moderatörlüğünde yapılan oturumda Türkmenistan Devlet Başkanı’nın petrolgazdan sorumlu danışmanı Yağşıgeldi Kakayev, Türkmenistan’ın petrolgaz sektöründeki potansiyeli hakkında bilgi verdi. Kakayev, yabancı işadamlarını bu sektöre yatırım yapmaya davet etti.

Türkmenistan “2020- Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Road Show” forumu; 100'den fazla uluslararası şirket, kuruluş ve  hükümet delegasyonununu temsil eden 300 delegeyi bir araya getiriyor.

Konferans ve forum; petrol ve doğalgaz sektöründeki yatırım fırsatları hakkında ilk elden bilgi elde etme olanağı sağlayan bir platform niteliği taşıyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Türkmenistan 2020-Petrol ve Gaz, Dubai,

Diğer Haberler