turkmenistan-2020-yaz-olimpiyatlari-na-hazirlaniyor

Türkmenistan 2020 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanıyor

Başkent Aşkabat’ta “Sürdürülebilir Kalkınmada Sporun Yeri” konulu panel düzenlendi. Panelde, önümüzdeki yıl Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak olan 32.Tokyo Yaz Olimpiyatları’na milli sporcuların hazırlanması ve spor alanında BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanması konularında sunumlar yapıldı.

20 Şubat 2019 11:49

Ulusal Olimpiyat Komitesi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı, Ulusal Spor ve Turizm Enstitüsü, ve Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı paneli, yerli ve yabancı medya mensupları, diplomatik basın görevlileri ve  ünverite camiası izledi. Forumda katılımcılar, milli sporcuları 2020 yılında Tokyo’da yapılacak  32. Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hazırlamak ve BM Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini spor alanında uygulamak için yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptılar.

Türkmenistan’da spora yapılan yatırımların ve porganize edilen uluslararası etkinliklerin, ülkenin sürüdürülebilir kalkınmasının önemli bir parçası olduğunun belirtildiği panelde, geçtiğimiz yıllarda  hizmete giren ve değişik spor organizasyonlarına uygun çok yönlü yapı ve tesislerden oluşan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi  ile Türkmenistan’ın ev sahipliğinde yapılan 2017 Asya Salon ve Uzakdoğu Sporları oyunları, 2018'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası ve Amul-Hazar Rallisi gibi uluslararası düzeydeki etkinliklerin önemi vurgulandı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, 2020 Yaz Olimpiyatları, Aşkabat, “Sürdürülebilir kalkınmada Sporun yeri Paneli,

Diğer Haberler