turkmenistan-39-da-5-asya-oyunlari-hazirliklari-hiz-kazandi

Türkmenistan'da 5. Asya Oyunları Hazırlıkları Hız Kazandı

17-27 Eylül 2017 tarihleri arasında Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak Türkmenistan’da, organizasyon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

28 Mart 2017 15:18

17-27 Eylül 2017 tarihleri arasında KapalıSalon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak Türkmenistan’da,organizasyon  hazırlıkları  tüm hızıyla devam ederken, tanıtım etkinlikleride  hız kazandı.

Türkmenlerin sevimli ve sadık köpeği Alabay, 5.AsyaOyunları İcra Komitesi tarafından oyunlarının sembolü olarak belirlendi,organizasyon boyunca  sporcuları veseyircileri  “Vefalı” selamlayacak.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, hem AsyaOyunları organisazyonuna hem de genel olarak spora çok önem veriyor,açıklamalarında  spor ve sağlıkmesajlarını öne çıkaran Türkmen lider tarafından; 2017 yılı, ülkede, sağlık vemutluluk yılı ilan edildi.

Oyunlar dolayısıyla Aşkabat, adeta dev bir spor merkezihaline geldi.. Bir Türk şirketi tarafından inşa edilen Aşkabat’taki olimpiyattesisleri, Orta Asya bölgesinin en önemli spor tesislerinden biri olarakgösteriliyor. Bir yandan Asya Olimpiyat Konseyi ile birlikte Asya bölgesinde,Avustralya ve Okyanus ülkelerinde 5.Asya Oyunlarının düzenli tanıtımıyapılırken yurt içinde de çeşitli tanıtım etkinlikleri yapılıyor.

6-7 Nisan tarihlerinde Hazar kıyısındaki turizm bölgesiAvaza’da Uluslararası Spor Kongresi düzenlenecek.

Aralarında Türkiye’nin debulunduğu uluslararası spor federasyonlarından temsilcilerin davetli olduğuetkinlik kapsamında, yine aynı Türk şirketi tarafından inşa edilen Avaza SporKompleksinin de açılışı yapılacak.


Diğer Haberler