turkmenistan-39-da-bagimsizlik-coskusu

Türkmenistan'da Bağımsızlık Coşkusu

Bundan 24 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan, görkemli kutlamalar yapıyor.

28 Ekim 2015 11:34

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 27 Ekim 1991'de yapılan referandumla bağımsızlık kararı alan Türkmenler, 24. yaş günü kutlamalarını Aşkabat Stadyumu'nda yaptı. 

Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un katılımıyla başlayan törenlerde, yöresel kıyafetli gençler çeşitli gösteriler sundu.

Ahal Teke atlarıyla yapılan gösteriler, stadyumu dolduranlarca beğeniyle izlendi. Törenlerde daha sonra askeri geçit yapıldı. Türkmenistan silahlı kuvvetlerinin envanterindeki silah ve araçlar sergilendi.

Türkmenistan ulusal marşının okunduğu ve ülke bayrağının göndere çekildiği törende, savaş uçaklarıyla yapılan gösteriler, izleyenlerin adeta nefesini kesti.

Türkmenlerin, bağımsızlık anlamına gelen "Garaşsızlık" ismini verdikleri kutlamalar, yarın Aşkabat Hipodromu'nda yapılacak Ahal Teke atlarının yarışlarıyla tamamlanacak.

-Topçu, Türkmenistan'da

Türkmenistan'ın bağımsızlık günü etkinliklerinde, Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu başkanlığındaki, içerisinde TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın da bulunduğu heyet temsil etti.

Topçu, temasları kapsamında Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Görüşmede, Sultan Alparslan'ın mezarının bulunması için yapılan çalışmaların desteklenmesi benimsendi.

Bakan Topçu, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sapardurdu Toyluyev, Kültür ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maysa Yazmuhammedova ve Kültür Bakanı Annageldi Garacayev'la da bir araya geldi.

AA


Diğer Haberler