turkmenistan-39-da-diplomatik-calisanlar-gunu-kutlandi

Türkmenistan'da Diplomatik Çalışanlar Günü Kutlandı

Türkmenistan'da 18 Şubat günü, 2009 yılında alınan bir karar çerçevesinde "Diplomatik Çalışanlar Günü" olarak kutlanıyor.

20 Şubat 2017 10:07

Türkmenistan'da 18 Şubat tarihi her yıl diplomatik çalışanlar günü kutlanıyor.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığının organizasyonunda yapılan büyükelçiler toplantısının ardından Türkmenistan’daki büyükelçilik çalışanları ve uluslararası kuruluşların katılımıyla Diplomatik Çalışanlar Günü kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde bir sergi açıldı ve ülkede temsilciliği bulunan büyükelçilikler,  açtıkları mini standlarda, ülkeleri ile ilgili bilgiler vererek yöresel kıyafet ve lezzetlerden de örnekler sundular. Türk Büyükelçiliği standında konuklara baklava da ikram edildi.

Sergi açılışının ardından Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, katılımcı diplomatik çalışanlara hitaben bir konuşma yaptı  ve diplomatik çalışanlar günü dolayısıyla katılımcıları kutladı. Bakan Meredov konuşmasında,  Türkmenistan'ın uluslararası ilişkilere verdiği önem,  ülkenin dış siyaseti, tarafsızlık politikası ile kalkınma ve büyüme stratejileri ve yeni dönem hedeflerini anlattı.

Türkmenistan'da 18 Şubat günü, 2009 yılında alınan bir karar çerçevesinde  "Diplomatik Çalışanlar Günü" olarak kutlanıyor.



Diğer Haberler