turkmenistan-39-da-nevruz-coskuyla-kutlandi

Türkmenistan'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Tarihi İpekyolu üzerindeki Mary (Merv) şehrinde yapılan ulusal Nevruz bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

22 Mart 2017 12:33

Türkmenistan da nevruz bayramı coşkuyla kutlandı.

Tarihi İpekyolu üzerindeki Mary (Merv) şehrinde yapılan ulusal Nevruz bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Bakanlar kurulu başkan yardımcıları, milli meclis başkanı bakanlar, Aşkabat'ta bulunan yabancı misyon şefleri ile vatandaşların katıldığı kutlamalarda Türkmenler;  misafirperverlik başta olmak üzere kadim geleneklerinden görülebilecek, görsel olarak sunulabilecek ne varsa misafirlerine gösterme imkanı buldu.

Geleneksel çadırların kurulduğu tören alanında geleneksel tarım yöntemlerinden el sanatlarına pek çok şey sergilendi. Tabii ki geleneksel nevruz yiyeceği demeni de yapılmıştı büyük kazanlarda ve törene katılanlara ikram edildi.

Geleneksel halk oyunları kutlama programının her aşamasında yer aldı.

Kutlama programı sonunda Türkmen sanatçıların icraları, halk oyunlarının sahnelendiği eğlence programı vardı. Mary vilayetinde yapılan Ulusal kutlamalar eğlence programı ile sona erdi. Eğlence programı içinde yer alan at binme ve atlı spor gösterileri tüm izleyenlerin ilgisini çekti.

Diğer Haberler