turkmenistan-39-da-spor-yatirimlari-hiz-kesmiyor

Türkmenistan'da Spor Yatırımları Hız Kesmiyor

Türkmenistan, ülkenin turizm bölgesi Avaza’da da olimpik özelliklere sahip spor kompleksinin açılışını yaptı.

10 Nisan 2017 10:20

17-27 Eylül tarihlerinde  Aşkabat’ta gerçekleşecek Olimpiyat tesislerinin yapımını tamamlayan Türkmenistan, ülkenin turizm bölgesi Avaza’da da olimpik özelliklere sahip spor kompleksinin açılışını yaptı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un kurdelasını kestiği tesisin açılışına; Türkmenistan devlet yöneticileri, Asya Olimpiyat Komitesi Üyesi ülkelerin federasyon temsilcileri ile yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’den boks, güreş, buz hokeyi, ve basketbol federasyonlarından temsilciler ile Türkmenistan’da yatırımları olan işadamları ve bazı spor yazarları da katılımcılar arasındaydı.

Açılış programının en dikkat çeken isimlerinden biri de Rusya Federasyonu Liberal Demokrat Parti Başkanı Viladimir Jirinowski idi.. Jirinovski,  aralarında siyasetçi, sporcu ve sanatçıların da yer aldığı kalabalık bir heyetle kongre ve açılış programına katıldı.

Türkmen lider Berdimuhammedov tarafından Jironovski’ye, “Hormatlı İl Yaşlusu” yani   “Fahri Hemşehrilik Beratı” veridi.

 Açılışı yapılan Avaza Spor Merkezi, 28 hektar alan üzerine kurulu.

Tesiste,  güreş, boks, judo, tekwando  müsabakalarının yapılacağı salonlar ile tenis ve atletizm salonları; basketbol, voleybol ve hentbol salonu; olimpik yüzme havuzu ve buz hokeyi-buz pateni sporları için Buz Köşkü adı verilen salon bulunuyor.





Diğer Haberler