turkmenistan-39-da-uluslararasi-spor-kongresi

Türkmenistan'da Uluslararası Spor Kongresi

Asya oyunları - 2017’nin tanıtım ve hazırlık çalışmaları kapsamında planlanan ve “Barış ve Kalkınma için Sporda Uluslararası İşbirliği” adı verilen kongre, Türkmenistan’ın turizm bölgesi Avaza’da yapıldı.

10 Nisan 2017 10:14

Asya oyunları  2017’nin tanıtım ve hazırlık çalışmaları kapsamında planlanan ve “Barış ve Kalkınma için Sporda Uluslararası İşbirliği” adı verilen kongre, Türkmenistan’ın turizm bölgesi Avaza’da yapıldı.

Kongre, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov  ve Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Fahad El Sabah’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Spor  ve sağlık ilişkisine dikkat çeken Berdimuhammedov;  sporun, karşılıklı anlayış, güven ve uluslararası işbirliğinin önemli bir aracı olduğunu söyledi. Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı El Sabah’ da, Eylül ayında yapılacak oyunların 20 milyon izleyiciye ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Asya Olimpiyat Komitesi Üyesi ülkelerin federasyon temsilcileri ile yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı kongrenin katılımcıları arasında Türkiye’den boks, güreş, buz hokeyi, ve basketbol federasyonlarından temsilciler ile bazı spor yazarları da bulundu.

Kongrede en dikkat çeken isimlerden biri de Rusya Federasyonu Liberal Demokrat Parti Başkanı Viladimir Jirinowsk oldu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov’a, Dünya Karate Birliği tarafından “10.Dan” ,  Asya Satranç Federasyonu tarafından da, olimpiyat değerlerinin geliştirilmesine yönelik çabaları dolayısıyla “yılın adamı” ödülü verildi.

Kongrenin ardından bir sonuç bildirisi yayınlandı. Bildiride, olimpiyat ruhunu canlandırmak ve ideallerini güçlendirmek için uluslararası çabaların artırılması çağrısı yapıldı.





Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov, Spor, Kongre, Avaza,

Diğer Haberler