turkmenistan-39-da-yeni-donem-yonetimi-sekilleniyor

Türkmenistan'da Yeni Dönem Yönetimi Şekilleniyor

12 Şubat’ta yeniden Türkmenistan Devlet Başkanı seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, Türkmenistan yasaları çerçevesinde yeni dönem yöneticilerini atamaya başladı.

24 Şubat 2017 14:25

12 Şubat’ta yeniden Türkmenistan Devlet Başkanı seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, Türkmenistan yasaları çerçevesinde yeni dönem yöneticilerini atamaya başladı.

Seçimden sonra yapılan ilk Devlet Güvenlik Kurulu toplantısında, Savunma, Adalet, İçişleri ve Devlet Güvenlik Bakanları ile kurul üyesi olan diğer kurumların başkanlarına ait atama kararları Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından imzalandı.

Buna göre; Yailym Berdiev, Savunma Bakanı ve Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak yeniden atanırken; İçişleri Bakanlığına  İskender Mulikov, Adalet Bakanlığına Begmurat Muhamedov,  Milli Güvenlik Bakanlığına  Dovrangeldi Bayramov getirildi.

Kararnameler ile kurul üyesi kuruluşların üst yöneticileri de belirlendi. Bu kapsamda,  Begenç Gundogduyev  Devlet Sınır Hizmetlerinin Komutanı;  Amanmurat Hallıyev  Türkmenistan Başsavcısı; B. Carıyev  Türkmenistan Yüksek Mahkemesi Başkanı; Mammetkan Çakıyev  Devlet Gümrük İdaresi Başkanı;  Meylis Nobatov ‘da Devlet Göç Hizmeti Başkanı olarak atandı. 

Devlet başkanı Berdimuhammedov, Devlet Güvenlik Kurulu toplantısı dolayısıyla,Türkmenistan’ın barış ve savunma temelli askeri doktrinine vurgu yaptı; silahlı kuvvetlerin ve kolluk gücünün lojistik açıdan güçlendirmeye devam edileceğini açıkladı.

10 kişiden oluşan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları yani kabine üyeleri ile diğer bakanlık ve devlet kurumları üst yöneticilerinin, Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından kısa sürede belirlenmesi ve atamalarının yapılması bekleniyor.




Diğer Haberler