turkmenistan-39-da-yeni-hukumet-kuruldu

Türkmenistan'da Yeni Hükümet Kuruldu

12 Şubat’ ta yapılan seçimde yeniden devlet başkanı seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, yeni kabinesini, yani bakanlar kurulundaki yardımcılarını belirledi.

27 Şubat 2017 11:39

12 Şubat’ ta yapılan seçimde yeniden devlet başkanı seçilen Gurbanguli Berdimuhammedov, yeni kabinesini, yani bakanlar kurulundaki yardımcılarını belirledi.

Türkmenistan anayasasına göre Devlet Başkanı aynı zamanda bakanlar kurulunun da başkanı. Türkmenistan lideri, yeni dönemde de büyük  ölçüde önceki kabinesi ile yola devam ediyor.

Bakanlar Kurulundaki 10 yardımcısından 9’u önceki dönemde de bakanlar kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapan isimlerden oluşuyor.

2007’den beri Berdimuhammedov kabinesinde bakanlar kurulu başkan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak görev alan Raşit Meredov, yeni dönemde  aynı görevine devam ediyor. 

Önceki kabinede kültür ve medyadan sorumlu bakanlar kurulu başkan yardımcısı olan Gülşat Mammedova yeni kabinede yer almazken, yerine eski kültür bakanı Annageldi Garacayev atandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından imzalanan kararnameye göre yeni kabine üyeleri şu isimlerden oluştu;

Bakanlar Kurulu Başkan yardımcısı ( Dış Politika) Raşit Meredov
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Eğitim, Sağlık) Sapardurdı  Toylıyev
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Kültür, Medya) Annageldi Garacayev
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Ekonomi,Finans) Beşimmurat Hocamammedov
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Petrol) Yahşigeldi Kakayev
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Ziraat ) Recep Bazarov
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (İnşaat, elektrik)  Dadebay Amangeldiyev
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Sanayi) Batır Ereşov
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Ticaret) Batır Atdayev
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı (Ulaşım, İletişim) Bayram Annameredov

Türkmenistan lideri Berdimuhammedov, yeni kabine üyelerine görevlerinde başarı diledi ve  bir hafta içinde, bakanlıklar ve devlet kurumları başkanlıkları için tekliflerini sunmalarını istedi.


Diğer Haberler