turkmenistan-ab-ile-enerji-alaninda-is-birligi-yapacak

Türkmenistan, AB ile enerji alanında iş birliği yapacak

Türkmenistan geçtiğimiz ay Türkiye ile gerçekleştirdiği enerji mutabakatının ardından Avrupa Birliği ile enerji görüşmelerine hız verdi.

15 Nisan 2024 11:22

24-25 Nisan tarihlerinde Paris'te Türkmenistan Enerji Bakanlığı’nın ev sahipliğinde “Türkmen Enerji Yatırım Forumu” düzenlenecek. Bu önemli forum öncesinde Türkmenistan ile AB arasında enerji alanında görüşmeler başladı.

Türkmengaz ile Avrupa Komisyonu Enerji Genel Müdürlüğü arasında Brüksel’de gerçekleşen müzakerelerde enerji sektöründe iş birliğinin genişletilmesi hedefleniyor.

Görüşmelerde Türkmenistan'ın enerji pazarındaki potansiyeli ortaya konulurken, gaz tedarik yollarının lojistiği ele alındı. Temiz enerji altyapısının geliştirilmesi, teknoloji transferi ve mali teşviklerin önemi vurgulandı.

Küresel Metan Taahhüdü'ne katılan Türkmenistan, bir yandan mevcut doğal gaz yataklarını genişletirken diğer yandan temiz enerjiye geçişte yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendiriyor.

Yıllık 40 milyar metreküpe ulaşan Türkmen gazında enerji pazarının genişletilmesi hedefleniyor. Türkmenistan geçtiğimiz mart ayında Türkiye ile enerji alanında mutabakat zaptı imzalamış, enerjide yönünü batı pazarına çevirmişti.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, ab, enerji,

Diğer Haberler