turkmenistan-bakanlar-kurulunda-degisiklik

Türkmenistan Bakanlar Kurulu'nda Değişiklik

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov başkanlığında toplanan genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında yeni idari kararlar alındı.

15 Mayıs 2017 11:53

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov başkanlığında toplanan genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında Ocak – Nisan dönemi  ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirildi ve bütçe hedefleri gözden geçirildi. Toplantı  sonrasında, ekonomideki Ocak-Nisan dönemi gerçekleşme rakamları ile kabinede yapılan değişiklikler açıklandı.

Ocak-Nisan döneminde ülke ekonomisinin yüzde 6.2 oranında büyüdüğü ve 2017 hedeflerine paralel bir büyüme rakamına ulaşıldığı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden sanayiden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yarımcısı Batır EREŞOV’un yerine, Türkmenkimya Devlet Kurumu Başkanı Muhammetmurat AYDOĞDUYEV  getirildi.

Devlet Başkanı Gurbanguli BERDİMUHAMMEDOV ve Türkmenistan Meclisinin kararı ile Türkmenistan Başsavcısı görevine atanan Batır ATDAYEV’ den boşalan Ticaretten Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı görevine de, Daşoğuz Vilayeti  Hakimi  Orazmurat  GURBANNAZAROV  atandı.

Kabinede yapılan değişikliklere paralel olarak Daşoğuz vilayeti hakimliği ve bazı devlet kurumlarının üst yönetimlerine de yeni atamalar yapıldı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Kabine değişikliği, Berdimuhammedov,

Diğer Haberler