turkmenistan-bakanlar-kurulunda-degisiklik

Türkmenistan Bakanlar Kurulu'nda Değişiklik

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından imzalanan kararnameler ile Bakanlar Kurulu’nun 3 üyesi değişti.

29 Ocak 2018 13:30

Türkmenistan Bakanlar Kurulunda Değişiklik.

 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, 2018 yılının ilk genişletilmiş bakanlar Kurulu toplantısını yaptı.

Toplantıya Meclis Başkanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcılarının yanı sıra, bakanlar ve kamu idarelerinin başkanları; vilayet, şehir ve ilçelerin hakimleri ile yüksek okulların rektörleri katıldı.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı’nın haberine göre, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından imzalanan kararnameler ile Bakanlar Kurulu’nun 3 üyesi değişti. Sanayi ve Endüstriden sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammetmurat Aydoğduyev görevden alınırken yerine Sanayi Bakanı Kerim Durdumuradov atandı. Türkmenistan Bilimler Akademisi Başkanı seçilen Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sapardurdi Toylıyev’in yerine de Eğitim Bakanı Purli Agamuradov atandı. Görevden alınan Kültür ve Medya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Annageldi Garacayev’in yerine de Bakanlar Kurulu Kültür Bölümü Müdürü Bahargül Abdiyeva atandı.

Devlet Başkanı Kararıyla yeni bir bakanlık kuruldu. Yeni kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine, 5. Asya Oyunları İcra Komitesi Başkanı Dayanç Gulgeldiyev atandı. Gulgeldiyev, uluslararası bir organizasyon olan 5. Asya Oyunları’nın gerçekleşmesinde başarılı bir performans sergilemişti.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Kabine, Bakanlar Kurulu, Gurbanguli Berdimuhammedov,

Diğer Haberler