turkmenistan-bm-de-etkinligini-arttiriyor

Türkmenistan BM’de etkinliğini arttırıyor

Türkmenistan, Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Programı Yürütme Kurulu üyeliğine, Nüfus ve Kalkınma Komisyonu ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Komisyonu'na seçildi.

13 Mayıs 2019 11:49

Türkmenistan, Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda Programı Yürütme Kurulu üyeliğine, Nüfus ve Kalkınma Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Komisyonu'na seçildi.

Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın Birleşmiş Milletler ile daima yapıcı diyaloga özel önem atfettiğini belirtti.

Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reşid Meredov da, söz konusu durumun, uluslararası toplumun, Türkmenistan’ın yürüttüğü yapıcı stratejileri kabul ettiğine dair net bir teyit olduğunu vurguladı.

Türkmenistan'ın BM Ekonomik ve Sosyal Konseyin’de yüklendiği yeni görevlerle ilgili olarak Aşkabat’ta “Türkmenistan - BM: Yeni stratejik işbirliğinin sınırları” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa katılan uzmanlar, Türkmenistan’ın adı zikredilen üç komisyona seçilmesinin, Aşkabat yönetiminin bu alanlarda yürüttüğü faaliyetlerin başarısının, BM nezdinde teyit edilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, bm, dünya gıda programıyürütme kurulu, nüfus ve kalkınma komisyonu, bm uyuşturucu komisyonu,

Diğer Haberler