turkmenistan-da-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-programi

Türkmenistan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi.

16 Temmuz 2019 18:59

Büyükelçilik konutunda düzenlenen programda, Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Metiyev törene eşlik etti.

Aşkabat’ta görev yapan yabancı misyon şefleri, Türk kurum temsilcileri, Türk vatandaşları ve birçok davetlinin katıldığı anma programında, konuklara 15 temmuz olaylarını anlatan bir video gösterisi izlettirildi.

Törende bir  konuşma yapan Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu; Başlangıcından beri kimin gerçekleştirdiği konusunda bir şüphe bulunmayan hain  darbe girişimini, FETÖ’nün planladığını ve gerçekleştirdiğini, süreç içeresinde ortaya çıkan net delillerin, hukuki olarak da ortaya koyduğunu belirtti.

FETÖ terör örgütünün lider kadrosu tarafından planlanan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün Türkiye’nin maruz kaldığı en kanlı terör saldırısı niteliğini taşıdığını belirten Büyükelçi, “15 Temmuz ülkemiz için milli iradenin, millet direnişinin, fedakârlığın ve demokrasi zaferinin sembolü olmuştur.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde hem vatandaşlarımızı kaybetmenin kederini, hem de milletçe demokrasi mücadelesinin kazandığı zaferin  gururunu yaşadığımızı ifade eden Mustafa Kapucu, FETÖ ile  mücadelenin, karşı karşıya bulunduğumuz olağanüstü güvenlik sınamalarına rağmen hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması prensipleri temelinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Büyükelçi Kapusuz, sözlerinin sonunda, darbe teşebbüsünün gerçekleştiği 15 Temmuz gecesinde olaylar devam ederken, Türkiye’ye desteğini hızlı bir şekilde açıklamış olan Türkmenistan’ın Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’a da teşekkür etti

 Anma törenine katılan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Metiyev de konuşmasının başında,  Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve diplomasi çalışanlarının 15 temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Türk halkına, barış, birlik ve refah dileklerini  iletti.

Tarihten kaynaklanan ve  günümüze kadar gelen dostluk ilişkilerininin göstergesi olarak  iki ülkenin  ilişkilerinin ilerleyerek sürdüğünü ifade eden Berdi Metiyev, Türkmenistan’ın  terörizmle mücadeleyi ve terörün yok edilmesini desteklediğini ifade etti.

Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı,

Diğer Haberler