turkmenistan-da-2017-2018-sezonu-bugday-ekimi-torenlerle-ve-dualarla-basladi

Türkmenistan’da 2017 – 2018 Sezonu Buğday Ekimi Törenlerle ve Dualarla Başladı.

Türkmenistan’ın tüm vilayetlerinde 760 bin hektarlık buğday ekim alanlarından, 1 milyon 600 bin ton buğday hasadı hedefleniyor.

24 Ağustos 2017 13:55

Tarım arazilerinin büyük bölümünün devlet mülkiyetinde olduğu Türkmenistan’da; araziler, üretici çiftçilere tahsis ediliyor. Buğday ekimi için üreticilere tahsis edilen arazilerin büyüklüğüne göre 2018 yılında; Ahal vilayetinde 450 bin, Mary’de 380, Lebap’da 350, Daşoğuz’da 300 ve Balkan vilayetinde 120 bin ton olmak üzere toplam 1 milyon 600 bin ton buğday rekoltesi bekleniyor.

Orta Asya bölgesinin en önemli pamuk ve buğday üreticilerinden Türkmenistan’da, buğday ve pamuk ekimi, hasadı vb. olaylarda törenler düzenleniyor ve ekim-hasat işleri belli bir disiplin içinde gerçekleştiriliyor. Törenler de renkli görüntülere sahne oluyor tabii ki. Buğday ekimi sezonunun başlaması dolayısıyla da bütün vilayetlerde törenler düzenlendi. Ekim işine, dualar ve vilayet yaşlılarının buğday tanelerini tarlaya saçmalarıyla başlandı. Ayrıca çeşitli toplantı ve seminerler ile sergiler de yapıldı. Sergilerde, Türkmenistan’ın tarım kültürü, geleneksel tarım aletleri ve ürünleri tanıtıldı.

Tarım ve Su Yönetimi Bakanlığı, vilayet hakimlikleri, üretici dernekleri ve kiracı çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerlerde de, üreticilere, modern tarım teknolojilerinin kullanımı konusunda bilgiler verildi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Buğday, Hasat,

Diğer Haberler