turkmenistan-da-2018-dunya-halter-sampiyonasi-basliyor

Türkmenistan’da 2018 Dünya Halter Şampiyonası başlıyor

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) temsilcileri ve turnuva organizatörleri, 1 Kasım’da yapılacak olan açılış töreniyle resmen başlayacak olan 2018 Dünya Halter Şampiyonası için hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

30 Ekim 2018 11:36

Şampiyona öncesi, sağlık, teknik, koçluk ve yürütme komitelerinin ilk toplantıları Başkent Aşkabat’da gerçekleştirildi. 31 Ekim'de ise Türkmenistan temsilcilerinin de katılacağı Uluslararası Halter Federasyonu Kongresi, Sport Hotel toplantı salonunda gerçekleşecek.

Aşkabat uluslarararası Havalimanında Dünya şampiyonasının katılımcıları ve misafirler için yeşil koridor adıyla basitleştirilmiş bir geçiş prosedürü uygulandı. Böylece Katılımcıların havalimanından konaklama yerlerine kadar geçişleri kolay ve hızlı bir organizasyonla gerçekleştirildi. 500 üniversite öğrencisi bu süreçte 24 saat boyunca gönüllü olarak görev yapıyor. Havalimanında Gelen yolcuların konforu için internet kafeler, postaneler, ATM'ler ve döviz büroları, bagaj depolama, kafeteryalar, restoranlar ve gümrüksüz satış mağazaları günün her saati açık bulunduruluyor.

Şampiyona boyunca 24 saatlik ambulans ekibi organize edilerek 32 spor doktoru ve 400'den fazla sağlık çalışanı bulunan tıp merkezi hizmette olacak.

2018 Dünya Kupası'nın misafirleri için en iyi koşulları oluşturmak amacıyla, Olimpiyat şehrine yakın dört büyük alışveriş merkezi, günün her saatinde açık olacak.

Şampiyonada 67 altın, 67 gümüş ve 67 bronz olmak üzere 201 madalya verilecek. Afrika, Avrupa, Asya, Amerika ve Okyanusya'dan yaklaşık 100 ülkeden 800 sporcu, 300 antrenör, 45 hakem, 70 medya temsilcisi, bir grup sağlık personeli, doktor, ve Uluslararası Halter Federasyonu'ndan 100'den fazla uzman olamak üzere yaklaşık 1500 katılılımcı şampiyonada yer alıyor.

Türkmence, İngilizce ve Rusça olarak hizmet veren şampiyona resmi internet sitesinin yanısıra yarışmaya ilişkin yayınlar, 145 ülkede, EURONEWS ve televizyon kanallarından verilecek.

2018 Dünya Halter Şampiyonası için Toplam 5 bin katılımcı ve misafir akredite edildi.

Anahtar Kelimeler: uluslararası halter federasyonu, turnuva, türkmenistan, dünya halter şampiyonası, 1 kasım,

Diğer Haberler