turkmenistan-da-25-milyon-agac-hedefi

Türkmenistan’da 25 milyon ağaç hedefi

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamdov’un bu yılın başlarında imzaladığı kararnameye istinaden, 'Tarafsızlığın 25.Yılı' anısına yıl sonuna kadar, ülke çapında 25 milyon ağaç ve fidan dikilecek

09 Kasım 2020 17:51

Ülkenin tarafsızlığının 25.yılını sembolize eden 25 milyon ağaç kampanyasının sonbahar etabını, Devlet Başkanı, katıldığı ağaç dikme etkinliğiyle başlattı. Hükümet üyeleri, bakanlık temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının başkanlarının katıldığı ağaç dikme kampanyası bütün yurtta devam ediyor.

Berdimuhamdov, ülkenin ekolojik refahını sağlamaya yönelik kitlesel ağaç ve fidan ekim kampanyasına tüm Türkmen halkının katkıda bulunduğunu belirterek, her bölgenin toprak ve hava özelliklerine uygun fidelerin seçilmesinin önemini vurguladı.

Uygulamaya konulan Ulusal Ormancılık Programı çerçevesinde bütün şehir ve köylerin çevresi, otoyol ve demiryolları boyunca "yeşil kuşakların" oluşturulması öngörülüyor.

Türkmenistan; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Çevre Programı, Dünya Çevre Fonu, Uluslararası Aral Denizini Kurtarma Fonu, Orta Asya Bölgesel Ekoloji Merkezi ve diğer birçok uluslararası ve bölgesel kuruluş ile çevre konusunda  aktif  işbirliği yapıyor. Ülke  sathında yürütülen ağaç dikme kampanyası ile ülkenin florasının zenginleştirilmesi amaçlıyor.

Diğer Haberler