turkmenistan-da-agaclandirma-seferberligi

Türkmenistan’da ağaçlandırma seferberliği

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bu yıl Aşkabat'ta ve ülkenin diğer bölgelerinde üç milyon adet yaprak döken, iğne yapraklı, üzüm ve meyve fidanı dikilmesine ilişkin bir kararname imzaladı.

19 Şubat 2019 15:20

Kararnameye göre bu yıl Türkmenistan’ın  tüm bölgelerinde, 3 milyon adet üzüm, meyve, yaprak döken ve iğne yapraklı fidanlar dikilecek. Fidan dikimleri, zaman zaman ünlü müzisyenlerin  canlı performans sergileyecekleri şenlikler çerçevesinde, bütün bakanlıkların,  kurum, kuruluş ve işletme çalışanlarının katılacağı kitlesel etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Kararnameyle, bakanlıklar, bütün sektörlerde yer alan kuruluşlar ve   Aşkabat Belediyesi, Ak bugday yöresi  ile  Ahal Vilayeti  arasındaki bölgeye  1.5 milyon fidan dikimini organize etmekle görevlendiriliyor. Balkan, Daşoguz, Lebap ve Meryem illerinin Belediyeleri de , 1.5 milyon fidan  dikecek. Görevli kuruluşlar, damla sulama sistemini kurmaktan ve projelerin devamlılığını sağlanaktan da sorumlu olacak.

Diplomatik temsilciliklerin de davet edileceği  fidan dikim programlarının,  çiftçisinden devlet başkanına kadar bütün vatandaşları kapsayacak bir seferberlik coşkusuyla gerçekleştirileceği belirtiliyor

Anahtar Kelimeler: Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan,

Diğer Haberler