turkmenistan-da-anayasa-ve-bayrak-gunu-kutlandi

Türkmenistan’da Anayasa ve Bayrak Günü kutlandı

Berdimuhammedov: Anayasa ve Bayrak, birlik ve beraberliğimizin sarsılmaz sembolüdür.

18 Mayıs 2018 15:21

18 Mayıs tarihi, Türkmenistan’ın yasa ile belirlenmiş önemli kutlama günlerinden biri… Türkmenistan Anayasasının 1992 yılındaki kabul günü olan ve her yıl “Anayasa Günü” olarak kutlanan 18 Mayıs, bu yıldan itibaren “Anayasa ve Bayrak Günü” olarak kutlanacak.

Anayasa ve Bayrak Günü kutlamaları dolayısıyla, resmi törenlerin yanında, üniversiteler ve çeşitli kurumlar tarafından bilimsel konferanslar düzenlendi. Üniversite öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı konferanslara, öğrenciler ve kamu görevlileri dinleyici olarak katıldı. Konferanslarda Türkmenistan’ın sosyal ve ekonomik gelişmesinde anayasa ve ulusal hukuk sisteminin rolü ve önemi üzerinde duruldu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Anayasa ve Bayrak Günü dolayısıyla devlet erkanının kutlamalarını kabul etti ve bir mesaj yayınladı.

Mesajında halkın bayramını kutlayan Türkmen lider, “Anayasa ve devlet bayrağı, bizim birlik ve beraberliğimiz ile barış ve insani ideallere bağlılığımızın tereddütsüz ve sarsılmaz bir sembolüdür.” dedi. Türkmenistan’ın tarafsızlık statüsüne, barış ve iyi komşuluk ilkelerine dayalı dış politikasına vurgu yapan Türkmen lider, mesajında; “İnsan hak ve özgürlüklerini güvence altına alan Anayasa ve yeşil bayrağımızla, Türkmenistan’ın yeni tarihini yazıyoruz. Ülkemizi, gelişmiş ülkeler seviyesine getirmek ve halkın güvenli yaşamını sağlamak için iddialı program ve reformları başarı ile uyguluyoruz.” diyerek halkına seslendi.

Anayasa ve Bayrak Günü dolayısıyla Türkmenistan’da, 18 Mayıs Cuma günü resmi tatil olarak ilan edildi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Anayasa ve Bayrak Günü, Berdimuhammedov,

Diğer Haberler