turkmenistan-da-bakanlik-ve-eyaletlerde-ust-duzey-atamalar

Türkmenistan’da Bakanlık ve Eyaletlerde Üst düzey atamalar

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlıklara yeni atamalar yaptı, Eyalet Valilerini değiştirdi.

10 Şubat 2020 15:48

Devlet Haber Ajansı TDH’nın bildirdiğine göre geçtiğimiz Cuma günü yapılan genişletilmiş Hükümet toplantısında Devlet Başkanı, yeni atamalara ilişkin bir kararname imzaladı.

Resmi gazetede yayımlanan kararnameye göre;

Ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı Goçmurat Muradov görevinden alındı. Yerine Yüksek Denetim Kurulu Başkanı Gadırgeldi Müşşikov atandı. Boşalan Yüksek Denetim Kurulu Başkanlığı görevine Durdılı Durdılıyev getirildi.

Sanayi, inşaat, elektrik enerji sektöründen sorumlu Başkan Yardımcılığı  görevine Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durdılıyev atandı. Aşkabat Belediye Başkanı görevine ise Balkan eyalet valisi Yaztagan Gılıcov atandı.

Maliye ve Ekonomi Bakanı Batır Bazarov görevinden alındı. Yerine daha önce bakan yardımcısı olan Ezizgeldi Annamuhammedov atandı.

Enerji Bakanı, görevinden alınarak, yerine,  Başkan Yardımcılarından Çarımurat Purçekov atandı.

İnşaat ve Mimarlık Bakanı Söyençnazar Selimov görevinden alınarak yerine Rahım Gandımov atandı.

Ahal eyalet Valisi Serdar Berdimuhamedov, yeni kurulan Sanayi ve İnşaat üretim Bakanı olarak atanması dolaysıyla Ahal eyalet Valisi görevine  Yazmuhammet Gurbanov  atandı.

Balkan eyalet Valisi  Yaztagan Gılıcov, Aşkabat Valisi görevine atandı. Balkan Eyalet Valisi görevine ise, Lebap Eyalet Valisi Tanrıguli Atahalliyev atandı.

Bakanlar Kurulu bölüm müdürü Şöhrat Amangeldiyev ise Lebap eyalet Valisi görevine atandı.

Berdimuhamedov, kararnameyi imzalarken yaptığı konuşmada; ileri teknolojilerin yaygın olarak kullanılması, dijital ekonominin oluşturulması, yeni bilgi kaynaklarının ortaya çıkması ve doğru istatistiksel bilgiye duyulan ihtiyacın, hükümet  için yeni hedefler belirlediğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler