turkmenistan-da-cumhuriyet-bayrami-kutlamalari

Türkmenistan’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Cumhuriyetin 96. Yılı, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı

30 Ekim 2019 14:21

Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yıldönümü münasebetiyle Aşkabat’ta bulunan Türkmen Türk Okulu’nda sabah saatlerinde gerçekleştirilen kutlama programından sonra Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, akşam, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verdi.

Türkmen Türk Okulu’ndaki törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Mustafa Safran, tüm misafirlerin ve öğrencilerin bayramını kutlayarak, bu anlamlı günde Türkmenistan’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.  Mustafa Safran konuşmasında; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş ve modern devletlerle yarışıyorsa, bu, cumhuriyete kavuşmanın eseridir ve bu cumhuriyet sayesinde, Türkiye, çağdaş ve modern bir ülke olarak hayatını idame ettirmektedir” dedi.

Okul öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet resim sergisinin açılışını da yapan Bakan yardımcısı, sergiyi gezerek öğrencileri tebrik etti.

Akşam saatlerinde ise Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verdi. Diplomatik misyon temsilcileri, uluslararası örgütler, sanatçılar, iş adamları, gazeteciler ve diğer davetli misafirlerin katıldığı resepsiyonda Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Vekili Charymyrat Purchekov Türkmenistan’ı temsil etti.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Mustafa kapucu; “Türkiye Cumhuriyeti; Türk Milletinin, Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşun, vatan sevgisinin ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir.”ifadesini kullandı. Türkiye ile Türkmenistan’ın iki dost ve kardeş ülke olarak geliştirdiği ilişkilerine değinen Kapucu, Barış Pınarı operasyonu ve Suriye politikası hakkında Türkiye’nin resmi görüşlerini de dile getirdi.

Rersepsiyonda bir konuşma yapan Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Vekili Charymyrat Purchekov; Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Türkiye’nin,  Bağımsız  Türkmenistan’ı ilk tanıyan ülke olduğunu vurguladı. Purchekov, Temelini Oğuz Han’dan alıp gelen  “İki Devlet Bir Millet” olarak Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün artarak geliştiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Cumhuriyet Bayramı, Aşkabat,

Diğer Haberler