turkmenistan-da-cumhuriyetimizin-95-yili-coskuyla-kutlandi

Türkmenistan’da Cumhuriyetimizin 95.yılı coşkuyla kutlandı

Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Başkent Aşkabat’da bir dizi etkinlik düzenledi.

30 Ekim 2018 11:35

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle 28 Ekim Pazar günü Büyükelçilik tarafından Aşkabat Mahtumguli Müzikal Drama Tiyatrosu’nda bir konser düzenlendi. Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefeslisi olan Golden Horn Brass Grubu tarafından verilen konseri, çok sayıda yabancı misyon şefleri, Türkmenistan’da iş yapan Türk şirketlerinin yöneticileri ve çalışanları ile çok sayıda Türkmen davetli izledi. Konserde Aşık Veysel’den, ünlü Türkmen Kompozitör Nuri Halmamedov’dan eserlerin yanısıra Türk, Türkmen ve Rus halk şarkıları seslendirildi. Konserde ayrıca Türkmen Milli Konservatuarı sanatçıları da performans sergiledi.

Daha sonra Aşkabat’da bulunan Türkmen-Türk Okulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir törenle kutlandı. Büyükelçilik, okul yönetimi, öğrenci velileri ve davetlilerin katıldığı törende öğrencilerin gösterileri sergilendi. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet temalı resim sergisi büyük beğeni topladı.

Türkiye Büyük Elçisi Mustafa Kapucu akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Aşkabat Yıldız otel’de resepsiyon verdi. Resepsiyona başta Türkmenistan Cumhurbaşkanı yardımcısı Çarı Gılıcov olmak üzere yabancı misyon şefleri, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda Büyükelçi Mustafa Kapucu ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Çarı Gılıçov birer konuşma yaptı. Büyükelçi Mustafa Kapucu konuşmasında; Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Milleti’nin Atatürk önderliğinde gösterdiği onurlu duruşunun, vatan sevgisinin ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkarıdğı eser olduğunu ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı her kesimden milletimizin vermis olduğu mücadelenin, Cumhuriyetin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Mustafa kapucu ayrıca Türkiye ile türkmenistan’ın her zaman dayanışma ve kardeşlik ilişkileri içinde bulunduğuna işaret etti.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı yardımcısı Çarı Gılıcov ise konuşmasında; Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimehamedov’un Cumhuriyetin 95. Yılı münasebetli tebrik mesajını ilettikten sonra iki devlet arasındaki ilişkilerin tarihi, kültürel ve dosluk esasına dayandığını, işbirliği ve dayanışmanın zamanla sıklaştığını ve başta ekonomik ticari ve kültürel olmak üzere her alanda her geçen gün bu ilişkilerin güçlendiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, 29 ekim, kutlamalar, resepsiyon, büyükelçilik, türkiye,

Diğer Haberler