turkmenistan-da-diplomatlar-gunu-kutlandi

Türkmenistan’da “Diplomatlar Günü” kutlandı

Diplomatlar Günü ilan edilen 18 Şubat, bu yıl da başkent Aşkabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18 Şubat 2019 16:38

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde Diplomatlar Günü dolayısıyla ‘Türkmen Diplomasisi: uluslararası konuların çözümünün hizmetinde’ konulu konferans gerçekleştirildi. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’un moderatörlüğünde  yapılan konferansa,  BM Aşkabat Daimi Temsilcisi Yelena Panova, BM Kalkınma Programı geçici Türkmenistan temsilcisi Natia Natsvlishvili, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Merkezi Başkan Yardımcısı Philipp Saprykin ve AGİT Aşkabat Temsilcisi Natalya Drozd, konuşmacı olarak katıldılar.

Yabancı misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığı çalışanları, Türkmen diplomatlar, basın mensupları ve  üniversite öğrencilerinin davetli olduğu kanferansta konuşmacılar, Türkmenistan’ın dünya barışı, sürdürülebilir kalkınma ve Orta Asya’da güvenliğin sağlanması yönünde yapıcı bir dış politika izlediğini ifade ettiler. Türkmenistan Devlet Başkanı’nın BM Genel Kurulu’nda ileri sürdüğü uluslararası inisiyatiflerin dünya barışı adına çok önemli olduğunun da  altı çizildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, konferans katılımcılarına bir yazılı mesaj gönderdi. Mesajında, dünyanın en güçlü ve dinamik olarak gelişmekte olan ülkelerinden biri olan tarafsız Türkmenistan’ın, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına değerli katkılarda bulunduğunu ifade eden Türkmen Lider, Türkmenistan’ın  yüksek teknolojili bir bilgi iletişim sistemi ve dijital yönetim sistemi oluşturarak, dijital ekonomi sistemine geçiş yaptığını, Dışişleri Bakanlığı'nın bünyesinde dış ticaretle ilgili konular için ikili ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde etkili yollar bulmak üzere somut öneriler geliştiren bir bölüm oluşturulduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, “Diplomatlar Günü”,

Diğer Haberler