turkmenistan-da-diplomatlar-gunu-kutlandi

Türkmenistan’da ‘‘Diplomatlar Günü’’ kutlandı

Türkmenistan’da 18 Şubat “Diplomatlar Günü” Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü bünyesinde organize edilen sergi, konferans ve çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

18 Şubat 2021 18:30

“Türkmenistan Diplomasisi: geçmişi, bugünü ve geleceği” konulu konferansa, Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Başkan Yardımcısı  Raşid Meredov ile Türkmenistan’da akredite olan diplomatik misyon temsilcileri, yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov konferansa yazılı bir mesaj göndererek Türkmen diplomatları tebrik etti. Dünya siyasetinde tarafsızlık politikasının önemi üzerinde duran Türkmen lider, tarafsızlık politikasının ulusal çıkarlar ile Birleşmiş Milletler'in hedefleriyle tamamen uyumlu olduğunu belirtti.

Türkmenistan’ın Kalıcı Tarafsızlığının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun özel kararlarıyla iki kez tanındığının altını çizen Devlet Başkanı, tarafsızlık ilkelerinin, dünya ülkeleri arasında barış ve güven kültürünün daha da gelişmesini teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafında; başarılı genç diplomatlara takdir belgesi verildi.

Diplomatlar Günü dolaysıyla Enstitüsü’nün lobisinde açılan sergide ülkede bulunan üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının tanıtım standı açıldı.

Diğer Haberler