turkmenistan-da-diplomatlar-gunu-kutlandi

Türkmenistan’da Diplomatlar Günü kutlandı

Diplomasinin mimarı diplomatlar için düzenlenen günde, birçok etkinlik gerçekleştirildi.

19 Şubat 2024 10:47

Diplomatlar Günü dolayısıyla Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov’un ev sahipliğinde düzenlenen bir dizi etkinliğe Birleşmiş Milletler yetkilileri ile diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Etkinlik kapsamında, “Mahtumkulu Firaki’nin Barış Kavramı ve Tarafsız Türkmenistan Diplomasisi” konulu konferans gerçekleştirildi. Diplomasinin geçmişi, bugünü ve geleceği tartışıldı, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Diplomasi Eğitim Merkezi ile Diplomatlar Tarihi Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Dışişleri Bakanı Meredov, Türkmen diplomatların muhataplarıyla barış, dostluk ve iş birliği içinde istikrarın sağlanması için gayret ettiklerini söyledi, bu yönüyle Mahtumkulu Firaki’nin felsefi mirasına sahip çıktıklarını ifade etti. Etkinliğe katılan Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok da, iki ülke ilişkilerini değerlendirdi, Mahtumkulu Firaki’nin tavsiyelerine kulak verilmesini istedi.

Diplomatlar Günü dolaysıyla dutar sanatçıları mini bir konser verdi, ülkede faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar tanıtım standı açtı.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, diplomatlar günü,

Diğer Haberler