turkmenistan-da-dunya-cocuk-gunu

Türkmenistan’da Dünya Çocuk Günü

Uluslararası Dünya Çocuk Günü Türkmenistan’da ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

02 Haziran 2019 14:18

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF tarafından ilan edilen Dünya Çocuk Günü Türkmenistan’da her yıl 1 Haziran’da kutlanıyor.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Dünya Çocuk Günü'nde bir mesaj yayınladı. Mesajında çocukları tebrik eden Berdimuhamedov,  Birleşmiş Milletler'in çocukların haklarına ve çıkarlarına ilişkin temel prensiplerine bağlılıklarını kanıtlayarak Uluslararası Çocuk Gününü bayram olarak kutladıklarını ifade etti.

Dünya Çocuk bayramı kutlamaları çerçevesinde ülke genelinde çocuk sağlığı ve eğlence merkezlerinde, çeşitli spor dallarında gösteriler düzenlendi.

Türkmenistan Devlet Müzesi'nde Uluslararası Çocuk Bayramı’na adanmış bir sergi açıldı. Sergide Çocuk Sanat Stüdyosu öğrencileri tarafından yapılan çeşitli resim çalışmaları ve çocuklar tarafından Türkmen Lider Gurbanguly Berdimuhamedov'a sunulan hediyelik eşyalar yer aldı.

Müzede ayrıca "Türkmenistan - Mutlu Çocuklar Ülkesi" adı altında bir kültürel program düzenledi. Türkmenistan Devlet Sirki sanatçıları, Türkmenistan Devlet Kukla Tiyatrosu oyuncuları performans sergilediler.

 Aşkabat Alem Kültür ve Eğlence Merkezi ayrıca, çocukların kaya tırmanma festivaline ev sahipliği yapacak. Dünyanın en büyük kapalı dönme dolabının yer  aldığı lunaparkta bulunan tırmanma duvarında çocuklar yarışacak.

Diğer Haberler