turkmenistan-da-hazar-devletleri-okul-kultur-ve-spor-festivali-basladi

Türkmenistan’da Hazar Devletleri Okul Kültür ve Spor Festivali başladı

Hazar Denizi’ne kıyısı olan devletlerin katıldığı ve birincisi düzenlenen “Okul Kültür ve Spor Festivali” Türkmenistan’ın Awaza Milli Turizm Bölgesi’nde bugün başladı.

03 Ekim 2018 13:15

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Okul Kültür ve Spor Festivali’nin çocuk ve genç katılımcılarına hitaben gönderdigi mesajda, bu festivalin , hazar ülkeleri arasında dostluk, kardeşlik ve hümanizm ilişkilerinin güçlenmesine, ulusal kültürlerin yaygınlaşmasına katkıda bulunacağına , neşe coşku ve heyecan verici anlarla dolu harika bir bayram olarak hatıralarınızda sonsuza dek kalacağına inanıyorum dedi.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı kararnamesiyle Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Hazar devletlerinin ilk Çocuk okul kültür ve spor festivali, Awaza spor kompleksinde 3-7 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak. Festivale Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, İran ve Rusya Federasyonu’ndan gelen öğrenciler katılıyor.

Festivalde basketbol, kemer güreşi, voleybol, futbol, masa tenisi ve satranç olmak üzere altı spor dalında yarışmalar düzenleniyor. Ayrıca, festivalde katılımcıların müzikal yeteneklerini geliştirecek çeşitli etkinlikler ve kültür programı bulunuyor.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, hazar devletleri, spor festivali,

Diğer Haberler