turkmenistan-da-hazar-i-karadeniz-e-baglayan-proje-toplantisi

Türkmenistan’da Hazar’ı Karadeniz’e bağlayan proje toplantısı

Başkent Aşkabat’da, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya ve Türkmenistan'dan  temsilcilerin yanı sıra Avrupa Birliği  İrtibat Bürosu'nun katılımıyla “Hazar Denizi – Karadeniz Uluslararası Taşımacılık Koridoru Projesi” (ITC-CSBS) ile ilgili dörtlü toplantılar 24 Ekim günü başladı.

25 Ekim 2018 16:50

Taraflar, katılımcı ülkelerin büyük ekonomik potansiyelinin yanı sıra öncelikli olarak ulaştırma işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantılar sırasında  kıtalararası ortaklıkların geliştirilmesi ile  katılımcı ülkelerin mevcut ulaştırma altyapısının gözden geçirilmesi ve geliştirlilmesi konuları görüşülüyor.

Toplantı katılımcıları ayrıca, dört ülkedeki ulusal ulaştırma mevzuatında  ITC-CSBS'nin oluşturulmasına yardımcı olacak  yasal düzenlemeleri geliştirme ve uygulama alternatiflerini de ele alıyor.

“Hazar Denizi – Karadeniz  Uluslararası Taşımacılık Koridoru Projesi” ile ilgili dört taraflı toplantılar, çalışmaların organizasyonu için gerekli koşulların oluşturulması ve  bir dizi tedbirin geliştirilmesi  hakkında oturumlar biçiminde  devam edecek.

Toplantılar Sonucunda, “Hazar Denizi – Karadeniz Uluslararası Taşımacılık Koridoru Projesi “ ITC- CSBS  ile ilgili  ortak bir Protokol kabul edilmesi planlanıyor.

Bu proje ile uluslararası taşımacılıkta Hazar’ın Karadeniz’e oradan da  Avrupa’ya bağlanması, böylece Asya’dan Avrupay’a transit taşımacılık karidoru açılması hedefleniyor.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Hazar, Karadeniz,

Diğer Haberler