turkmenistan-da-kadim-kulturlerin-merkezi-turkmen-diyari-konulu-medya-forumu

Türkmenistan’da “Kadim Kültürlerin Merkezi: Türkmen Diyarı” konulu medya forumu düzenlendi

Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev’in resmi açılış yılı vesilesiyle düzenlenen forumda TRT’yi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez ile TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya temsil etti.

28 Mart 2024 13:31

Anev kentinin TÜRKSOY tarafından 2024 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi ve Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 300. yıl dönümü vesilesiyle “Kadim Kültürlerin Merkezi: Türkmen Diyarı” konulu medya forumu düzenlendi.

Foruma TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Memmedova ile birlikte yerli ve yabancı medya ve haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

Forumda TRT’yi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez ile TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya temsil etti. Öymez, konuşmasında TRT Avaz kanalının Türk dünyasının ortak yayın platformu olduğunu söyledi ve Türkmenistan’da çekilecek iki bölümlük Mahtumkulu Firaki belgesel filminin müjdesini verdi. Hasan Öymez'in bu sözleri, salondan alkış aldı.

Etkinlikte konuşan TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya da TRT Avaz olarak Türk dünyasının ortak iradesine güç kazandırmak için 2009 yılından bu yana çalıştıklarını ifade etti.

Forumda Türk kültürü, tarihi ve medeniyetinde Türkmenistan’ın önemine vurgu yapıldı. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Dünyası Yayın Birliği’nin kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti, ardından Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Memmedova’ya Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev’in ambleminin yer aldığı hediyeyi takdim etti.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, kadim kültürlerin merkezi: türkmen diyarı, medya forumu, trt,

Diğer Haberler