turkmenistan-da-kadir-gecesi-affi

Türkmenistan’da Kadir Gecesi Affı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından imzalanan kararname ile 611 hükümlünün cezasını affedildi.

11 Haziran 2018 13:34

Türkmenistan’da 1999 yılından bu yana kadir gecesi affı uygulanıyor. Gurbanguli Berdimuhammedov’un Devlet Başkanı seçildiği 2007 yılından bu yana da, Kadir Gecesi ile birlikte Tarafsızlık Bayramı ve diğer milli ve dini bayramlarda da af kararları alınıyor. Af uygulamasından şimdiye kadar 25 binin üzerinde Türkmen vatandaşının yararlandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Kadir Gecesi dolayısıyla da 1029 mahkum affedilmişti.

Türkmen lider tarafından imzalanan kararnamade affın gerekçesi açıklanırken, “Atalarımızdan bize intikal eden merhamet ve insancıllık geleneğini sürdürmek, toplumun ve ailenin birliği ve dayanışmasını güçlendirmek ve aynı zamanda mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle.…” denildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj da yayınladı. Halkın Kadir Gecesini kutladığı mesajında Türkmen lider, “toplumun manevi ve ahlaki sağlığının güçlendirilmesi, insani faaliyetlerin modern gerçeklere uygun olarak sistematik gelişimi için büyük çaplı çalışmalar yürütülmektedir. Türkmen halkı için mutlu ve müreffeh bir hayat sağlamayı, ülkemizi gelişmekte olan bir bölgeye dönüştürmeyi, şehir ve köylerin görünümünü değiştirmeyi ve nüfusun sosyal ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, kadir gecesi, af, Gurbanguli Berdimuhammedov,

Diğer Haberler