turkmenistan-da-kultur-haftasi-etkinlikleri

Türkmenistan’da Kültür Haftası etkinlikleri

Türkmenistan’da her yıl 22-27 Haziran tarihleri arasında kutlanan “Kültür ve Mahtumkulu Firaki Şiir Haftası” münasebetiyle birçok  etkinlik düzenlendi.

27 Haziran 2019 18:43

Balkan Vilayeti Mahmutguli kentinde bulunan Magtumguly Kültür ve Anıt Kompleksi'nde yapılan törenle başlayan etkinlikler, yurdun her köşesinde sürdürülüyor.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, kültür haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Türkmen kültürünü ve sanatını sürekli geliştirmek için büyük çabalar sarf edildiğini ve kütüphanelerin, müzelerin ve diğer kültürel eğitim kurumlarının modernizasyonuna yoğun bir şekilde yatırım yaptıklarını söyledi.

Devlet Başkanı mesajında,Türkmen milletinin  binlerce yıllık bir tarihe ve zengin ulusal mirasa sahip olduğunu ve  temel hedeflerinin, Türkmen millî kültürünü tam anlamıyla araştırmak ve tanıtmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Hafta boyunca, bu yıl 295. yaşında anılan  büyük Türkmen şairi ve düşününürü Mahtumkulu Firaki’nin eserleri, düşünceleri ve hayatını anlatan tiyatro gösterileri düzenlendi.

Aynı zamanda,  ulusal Türkmen sanat, edebiyat,  müzik ve folkor mirasının sergilendiği müzeler  ziyaret edildi ve sinema filmleri izlendi.

Tanınmış tiyatro, folklor sanatçıları, müze ve kütüphane uzmanları, yazar, şair, gazeteci ve medya mensuplarının  katıldığı çeşitli toplantılar ve forumlara, halkın her kesiminden vatandaş, büyük bir ilgi gösterdi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Kültür Haftası,

Diğer Haberler