turkmenistan-da-medya-forumu-duzenlendi

Türkmenistan’da medya forumu düzenlendi

Türkmenistan’da "Türkmenistan’ın uluslararası girişimleri: İş birliğine dair yeni gözlemler" medya forumu düzenlendi.

22 Ağustos 2022 22:47

Başkent Aşkabat’taki Türkmenistan Teleradyo yayınları merkezinde düzenlenen foruma, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Mammedova, televizyon kanalları ile gazete genel yayın yönetmenleri, yerel ve yabancı yayıncı kuruluşlarının yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden medya temsilcileri katıldı.

Türkmen Dünyası gazetesinin genel yayın yönetmeni Batır Muradov’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen forumda, yerel medya sektörünün genel yayın yönetmenleri ve yabancı medya temsilcileri konuşma yaptı.

Forumda, Türkmenistan’ın ulaşım ve lojistik alanında hayata geçirdiği projeler ve bu alanda geleceğe yönelik adımlar, farklı alanlarda iş birliği konuları ele alındı.

Açılış konuşmasını yapan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Mehricemal Mammedova, Türkmenistan’ın ulaşım ve lojistik alanındaki girişimleri ile dikkati çektiğini belirterek, ülkenin bu alandaki yeni projeleri hayata geçirmek için yabancı girişimciler ve ortaklar ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

"Katılımcı ülkeler için iyi sonuçlar doğuracak"

Türkmenistan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kakamurat Rejebov, Avaza bölgesinde düzenlenen denize kıyısı olmayan gelişmekte olan ülkelerin ulaştırma bakanları düzeyindeki toplantının katılımcı ülkeler için iyi sonuçlar doğuracağını belirtti.

Rejebov, Kovid-19 salgını sonrası bütün dünyada çeşitli sıkıntıların meydana geldiğini anlatarak, Avaza’da 15-16 Ağustos'ta düzenlenen "Uluslararası Avaza Forumu"nun ulaşım ve lojistik sektörünün eski haline getirilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Diğer Haberler