turkmenistan-da-meksika-mariashi-halk-muzigi-ruzgari

Türkmenistan’da Meksika Mariashi Halk Müziği Rüzgarı

Amerika Birleşik Devletleri’nden Meksika halk müziği “Mariachi Champana Nevin” Müzik Grubu, Türkmenistan’da konserler verdi.

31 Mart 2019 11:41

Balkanabat ve Türkmenbaşı’nda verdiği konserlerden sonra, dün akşam başkent Aşkabat’ta sahne alan topluluk, dinleyicilere, Güney Amerika’dan  benzersiz müzik esintileri sundu.

Mariachi Champana Nevin Müzik Grubu’nun Türkmenistan turnesi, Türkmenistan Kültür Bakanlığı ve Aşkabat ABD Büyükelçiliği tarafından organize edildi.

ABD’li Grub, özel enstrümantal araçlar ve geleneksel kostümlerle karakterize edilen mariachi tarzı  müzik yapıyor. Profesör, Besteci ve Trompetçi Jeff Nevin başkanlığında, topluluk yirmi yılı aşkın bir süredir Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kazakistan, Rusya, Kore Cumhuriyeti ve diğer bir çok ülkede konserler veriyor.

Grup şarkılarında karakteristik Meksika kostümleri kullanıyor ve  geleneksel Meksika müziği ile Avrupa klasik müziğini  birleştiriyor.

Konsere Yabancı misyon şefleri, basın, öğrenciler ve halk büyük ilgi gösterdi.

Türkmenistan turnesi sırasında, topluluk, Türkmen Ulusal Konservatuvarı ve D. Ovezov Devlet İhtisas Müzik Okulu'nun öğrencileri ve öğretmenlerine bir seminer verdi.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, meksika, halk müziği,

Diğer Haberler