turkmenistan-da-onemli-uluslararasi-organizasyonlar

Türkmenistan’da önemli uluslararası organizasyonlar

Türkmenistan’da 11-15 Eylül'de düzenlenecek Amul – Hazar 2018 Rallisi’nin ardından, 1-10 Kasım tarihlerinde de başkent Aşkabat’ta Dünya Halter Şampiyonası yapılacak.

06 Ağustos 2018 14:08

Türkmenistan, bu yılın sonbahar aylarında önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 11-15 Eylül tarihlerinde, uçsuz bucaksız Karakum Çölü’nün de içinde olduğu Türkmen topraklarında  “Amul – Hazar 2018 Rallisi” yapılacak. Ardından Eylül ayı sonunda TRT’nin de kurucu üyesi olduğu Asya Yayın Birliği ABU’nun 2018 genel Kurulu Türkmenistan’da yapılacak.

Başkent Aşkabat 1-10 Kasım tarihlerinde de bu kez,  2018 Dünya Halter Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un da çok önem verdiği 2018 Amul – Hazar Rallisi,  Başkent Aşkabat’ta düzenlenen Uluslararası Medya Konferansı’nda tanıtıldı.

Konferansa çeşitli ülkelerden 40’a yakın basın mensubu ile organizasyonu gerçekleştiracak şirket ve kurumların temsilcileri katıldı. Konferansta 2018 Amul Hazar Rallisi ve organizasyon hakkında bilgiler verildi. Konuşmacılar tarafından,  Türkmenistan’da 2018 yılının “Büyük İpek Yolu’nun Yüreği - Türkmenistan” temasıyla adlandırıldığı hatırlatıldı ve Amul – Hazar Rallisi’nin  "Büyük İpek Yolu'nun mirasını ve Türkmenistan’ın değerlerini geniş kitlelere yaymak” konusunda çok önemli katkılar yapacağı belirtildi.

Amul’dan yani Amu Derya nehri kıyısındaki Türkmenabat şehrinden başlayıp, Karakum çölünü geçerek batıdaki Türkmenbaşı şehrinin turizm bölgesi Avaza’da sona erecek yarış parkurunun toplam  uzunluğu 1158 kilometre. Yarışmacılar, güzergah boyunca geçilecek dinlenme ve gezi rotalarıyla birlikte Türkmenistan’ın doğusundan batısına 1566 kilometre yol katedecekler. Bilindiği gibi Türkmenistan’ın sınırları doğuda Amu Derya, yani Ceyhun nehri kıyısında başlıyor, batıda ise Hazar Denizi kıyısında sona eriyor. Güzergah boyunca planlanan dinlenme ve konaklama yerlerinde yarışmacılar, geleneksel Türkmen kültürü ile tanışma ve  lezzetli Türkmen yemeklerini tatma imkanı bulacaklar. Yetkililer tarafından, yarış parkuru ile  birlikte rota üzerinde planlanan mekanlar konusunda hazırlıkların devam ettiği ve son aşamaya gelindiği açıklandı. Yarış rotası üzerinde yarışmacılar ve diğer konuklar için konaklama, dinlenme, yangın ve güvenlik önlemleri, araçların servis ve bakımı için düşünülen mekanlar ve acil sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere pek çok ünite planlanıyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, uluslararası organizasyonlar,

Diğer Haberler