turkmenistan-da-otomobil-sporlarina-ilgi

Türkmenistan’da Otomobil Sporlarına İlgi

Türkmen lider Berdimuhammedov, hafta sonunda Karakum çölünde ralli aracı ile test sürüşü yaptı.

05 Mart 2018 14:59

Karakum çölündeki parkurda Türkmen lidere, oğlu Serdar Berdimuhammedov eşlik etti ve yardımcı pilotluk yaptı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, her türlü sporu bizzat yapıyor ve halkın spor yapmasına da öncülük ediyor.

Hafta sonunda yapılan ralli sürüşü, Eylül ayında yapılacak “Amul – Hazar 2018” yarışlarının bir aşaması ve tanıtımı niteliğinde… Ulusların sağlığının paha biçilmez bir hazine olduğunu belirten Türkmenistan lideri Berdimuhammedov, spora verdikleri önemi vurguladı ve “kitlesel beden eğitimi, sporun teşvik edilmesi ve olimpik hareketin geliştirilmesi için büyük yatırımlar yapıyoruz, ulusal program ve entegre reformlar uyguluyoruz” dedi.

Türkmen liderin sporu teşvik etmesi meyvelerini de veriyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda Türkmen sporcular önemli bir başarı elde etmiş ve madalya sıralamasında birinci sıraya yerleşmişlerdi. 2017 yılının “Spor ve Sağlık Yılı” olması dolayısıyla da, yıl içinde birkaç kez yaya veya bisikletle ulaşım günü ilan edilmiş; o günlerde toplu taşım dışındaki motorlu araçlar trafiğe çıkmamıştı. Kamu görevlileri dahil herkes, işine, okula yaya olarak veya bisikletle gitmişti.

2018 yılı “Büyük İpek Yolunun Kalbi – Türkmenistan” olarak ilan edildi.. Bu bağlamda, tarihi ipek yolu güzergahında çeşitli sportif etkinlikler yapılıyor ve yıl içinde de yapılmaya devam edilecek. 26 Şubat’ta, Amu Derya nehrine yakın Türkmenabat şehrinde bazı sportif yarışlara start verilmiş ve Devlet Başkanı Berdimuhammedov’da bu etkinliklere bizzat katılmıştı.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan,

Diğer Haberler