turkmenistan-da-ozellestirme-hamlesi-devam-ediyor

Türkmenistan’da özelleştirme hamlesi devam ediyor

Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, mülkiyeti devlete ait olan 65 işletme ve üretim tesisini satışa çıkardı.

24 Aralık 2019 14:03

Piyasa ekonomisini güçlendirmeye çalışan Türkmenistan yönetimi, devlet mülkiyetinde olan işletme ve üretim tesislerini özelleştirmeye devam ediyor.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığı  resmi web sitesinde;  25 Aralık'ta satış ihalesi yapılacak olan kamuya ait tesis ve işletmelerin listesi yayınlandı. Buna göre; İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı, Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı, Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı ile  Ulaştırma Bakanlığı’na ait olan  Mağazalar, alışveriş merkezleri, depolar,  endüstriyel binalar, seralar, gıda  imalathaneleri, tarım işletmeleri,  hayvan çiftlikleri ve halı dokuma atölyeleri gibi 65 adet tesis ve işletme, özel sektöre devredilmek üzere satışa çıkarılıyor.

Özelleştirme ihalelerine,  Türkmenistan ve yabancı devlet vatandaşlarının yanı sıra yerli ve yabancı şirketler de girebilecek.

İhaleye katılım prosedürü ve satılacak tesisler hakkında gerekli bilgiler, Maliye Bakanlığı Mülkiyet İlişkileri ve İşletme Desteği Departmanı ile bölgesel idarelerden alınabilecek.

Türkmenistan’da 2019-2025 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programının kabul edilmesiyle birlikte ülkede özelleştirme sürecine hız verildi. Kalkınma Programı kapsamında bakanlıklar, kamu kurumları ve valiliklere ait pek çok işletme, mağaza ve diğer tesisler aşamalı olarak özelleştiriliyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, özelleştirme,

Diğer Haberler