turkmenistan-da-sanayi-ve-insaat-hamlesi

Türkmenistan’da Sanayi ve İnşaat Hamlesi

Daimi Tarafsızlığının 25. Yıl dönümü dolayısıyla ülkede hizmete açılacak sanayi tesisleri, sosyal ve sağlık projeleri açıklandı.

10 Mart 2020 11:16

Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdılıyev, bu yıl hizmete girecek olan projeler hakkında Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a brifing verdi. Devlet Haber Ajansı TDH’nin bildirdiğine göre  Başkent Aşkabat’ta ve ülkenin beş vilayetinde kullanıma geçecek projeler şöyle;

8 bin 900 öğrenci kapasiteli 13 okul, 880 çocuk kapasiteli 3 kreş, 200 yataklı sanatoryum, 250 yataklı iki hastane, 6 sağlık evi, 2 bin 232 aile için konut inşasının bu yıl bitirilmek üzere hızlı şekilde devam ettiğini belirtti.

Ayrıca 3 bin kişilik bir Cami, 5 halı dokuma işletmesi, 30 bin metreküp kapasiteli su arıtma tesisi, 500 ton süt ve 250 ton et üretimi kapasiteli iki hayvancılık tesisi, 720 ton tavuk eti üretim kapasiteli kümes hayvanları kompleksinin durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Durdulyvev, yıllık 300 ton kapasiteli çeşitli demir ürünleri üreten tesis, yıllık 1200 ton meyve ve sebze üreten 2 sera, yılda 80 ton iplik kapasiteli fabrika, 5 bin ton yapı elemanları üreten bir tesis, yıllık 3 bin ton karbon üretim tesisi, yıllık 30 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz kompresör ünitesi, alüminyum pencere ve kapı üreten bir işletme, dekoratif seramik ve diğer ürünler üreten bir tesisin de  hizmete  açılacağı konusunda bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler: Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan, Sanayi, İnşaat,

Diğer Haberler