turkmenistan-da-tarafsizlik-konferansi

Türkmenistan’da Tarafsızlık Konferansı

Türkmenistan’ın Tarafsızlık Statüsünün kabulünün 25. yıl dönümü dolayısıyla Aşkabat’ta “Türkmenistan ve Uluslararası Kuruluşlar: Barış ve Kalkınma için İşbirliği” konulu uluslararası konferans gerçekleştirildi.

16 Ocak 2020 14:17

Birleşmiş Milletler tarafından onaylanan Daimi Tarafsızlık statüsünün 25.yıldönümünü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov yaptı. 

Konferans öncesinde Türkmen Liderle birlikte, katılımcı uluslararası örgüt temsilcileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Oguzkent otelde yapılan konferansa,  Bakanlar Kurulu BaşkanYardımcıları, bakanlar, kamu kurum ve sivil toplum örgüt temsilcileri, yerli ve yabancı kuruluş temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Berdimuhamedov,  yaptığı konuşmada, Türkmenistan’ınTarafsızlığının önemini vurgulayarak, tarafsızlık ilkesinin ülke için geniş işbirliği fırsatları sunduğunu kaydetti. Türkmen Lider, uluslararası yaşamın aktif bir üyesi olan Türkmenistan’ın, küresel düzeyde sürdürülebilir kalkınma ve refahın sağlanmasına katkıda bulunmak içinküresel acil sorunlarla ilgili bir dizi önemli uluslararası inisiyatifleri ileri sürdüğünü belirtti. 

Konferansa Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Avrupa Birliği, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası ve finans kuruluşları temsilcileri katıldı.

Konferansın akabinde, Dışişleri Bakanlığı’nda  gündemle ilgili uluslararası sözleşmelere imza atıldı.

“ Tarafsızlık Yılı” ilan edilen 2020 yılında ülke genelinde ve yurt dışında birçok organizasyon yapılması planlanıyor. 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Tarafsızlık Konferansı,

Diğer Haberler