turkmenistan-da-turizm-elcileri-iftari

Türkmenistan’da “Turizm Elçileri” İftarı

Aşkabat Kültür ve Turizm Müşavirliği, Aşkabat’taki Türk vatandaşlarını iftar sofrasında buluşturdu

07 Haziran 2018 17:28

Bereket ve paylaşma ayı mübarek Ramazan, yurt dışında da aynı duygularla yaşanıyor. Aşkabat Kültür ve Turizm Müşavirliği, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yaşayan  vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu.

Türkmenistan’da kamu görevlileri ile özel sektör yönetici ve çalışanlarının katıldığı iftar programına, Aşkabat büyükelçisi Mustafa Kapucu’da eşi ile birlikte katıldı. Büyükelçi Kapucu, vatandaşlarla sohbet etti, isteklerini dinledi.

Yurt dışında yaşayan her vatandaşımız, Türkiye’nin turizm elçisidir.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı iftar programında, yurt dışında gerçekleşen bu türden her buluşmada olduğu gibi konu; sıla idi, Türkiye idi… Aşkabat’ta yaşayan Türkler her ne kadar ata topraklarında olsalar da,  sılanın ve ana vatanın yeri apayrı pek tabii. İftar davetine katılan vatandaşlar hem iftar sofrasını paylaştılar hem de yaşadıkları kente, kasabaya, Türkiye’ye dair konuları / hatıraları konuştular. İftar programını düzenleyen Aşkabat Kültür ve Turizm Müşaviri Fikret Öztürk,  “yurt dışında yaşayan her vatandaşımız, bizim gönüllü turizm elçimizdir.” dedi. Bakanlık olarak Türkiye’nin  tanıtımına büyük önem verdiklerini ve  bu amaçla uluslararası düzeyde profesyonel yatırımlar  yaptıklarını belirten Öztürk; “gönüllü turizm elçilerimiz olan yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı, tanıtım konusunda bizim  en güvenli yardımcılarımız olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, turizm,

Diğer Haberler