turkmenistan-da-turkmen-ati-milli-bayrami-kutlandi

Türkmenistan’da “Türkmen Atı Milli Bayramı” kutlandı

“Türkmen Atı Milli Bayramı” vesilesiyle birçok önemli koşu gerçekleştirilirken, düzenlenen etkinliklerde 2024 yılının en güzel atları seçildi.

29 Nisan 2024 13:40

Türkmenistan'da Türkmen Atı Milli Bayramı kutlandı. Uluslararası Ahalteke Binicilik Sporları Kompleksi'nde düzenlenen ve Türkmenistan’ın milli değerlerinin tanıtıldığı törene, Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov başta olmak üzere meclis başkanı, bakanlar, milletvekilleri ile çok sayıda yerli ve yabancı birçok davetli katıldı.

Kutlamalar için önce safkan Ahalteke atları yedi ayrı yarışta 1200, 1600 ve 1800 metre mesafeleri koştu. Devlet kurumlarına ait atlardan Yeloğlu, Karayel, Beyzade ve Bezirgân yarışı önde tamamladı.

Ardından ülkenin dört bir yanından seçilmiş ve finale kalan Ahalteke ırkı atlar podyumda sahne aldı, "Yılın En Güzel Ahalteke Atı" güzellik yarışması düzenlendi.

Cennet atları olarak da bilinen 10 Ahalteke atı, asil duruşlarıyla adeta bir görsel şölen sundu. "2024 Yılının En Güzel Ahalteke Atı" unvanı, Kadimgala ve Dürli atlarının soyundan gelen 2017 doğumlu Ancient isimli yarış atına verildi.

Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, yarışmalarda dereceye giren at binicilerine ödüllerini verdi, çıkardığı bir kararnameyle de “Türkmenistan'ın Onurlu At Yetiştiricisi" fahri unvanlarını dağıttı. “Türkmenistan'ın Onurlu At Yetiştiricisi" unvanları, ülkedeki hırçın küheylanları eğiterek sadık bir dost haline getiren at yetiştiricilerine veriliyor.

 

 

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, türkmen atı milli bayramı, türkmen atı, ahal teke,

Diğer Haberler