turkmenistan-da-uluslararasi-gaz-kongresi-ne-dogru

Türkmenistan’da Uluslararası Gaz Kongresi’ne doğru

Türkmenistan’ın ulusal turizm bölgesi Awaza’da, 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan 10. Uluslararası Gaz Kongresi için hazırlıklar, son aşamaya geldi.

02 Mayıs 2019 17:11

Türkmengaz Devlet Kurumu ve  Türkmen Ekonomi Forumu tarafından organize edilen kongre,  uluslararası bir çok kuruluş ve şirketin  liderlerini, teknoloji ve araştırma  enstitüsü uzmanlarını  ve medya temsilcilerini bir araya getirecek.

Kongrede , Exxon Mobil, Shel, Gazprom, Petronas, Dragon Oil, CNPC ve Hyundai gibi dünya enerji pazarında önemli rol oynayan tanınmış büyük şirketlerin katılması bekleniyor.

Akaryakıt ve enerji sektöründe uluslararası faaliyet gösteren  kuruluş ve şirketlerin karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan kongre, aynı zamanda dünyanın önde gelen finans,  petrol ve gaz şirketlerinin, projelerini sundukları bir platform özelliği taşıyor.

Küresel gaz pazarındaki aktörlerin, akaryakıt ve enerji  endüstrisinin geleceğini tartışacakları konferansa, Avrupa, Asya ve ABD’den 100’den fazla şirket ve dünyanın farklı bölgelerinden 400 delegenin katılması planlandı. Katılımcıların arasında hükümet üyeleri, uluslararası ve bölgesel kuruluşların temsilcileri, finansal kuruluşlar, küresel enerji piyasalarında etkili yatırım ve danışmanlık şirketleri ile uluslararası araştırma ve eğitim merkezlerinin temsilcileri yer alıyor.

Türkmenistan'ın gaz piyasası ve gaz işleme ile ilgili projelerin sunumu ve katma değeri yüksek bitmiş ürünlerin ihracat ve lojistik tedarik zincirinin oluşturulması, Uluslararası gaz kongresinin ana gündemini oluşturuyor. Gündem konuları, potansiyel yatırımcıların ilgisini çekiyor.

 Türkmen devlet kuruluşları ile uluslararası petrol ve gaz endüstrisi arasındaki uluslararası ortaklıkları geliştirmek ve güçlendirmek için prestijli bir iş forumu haline gelen kongrede, Türkmenistan’ın gaz pazarının ve en son petrokimya projelerinin ve proje fırsatlarının ayrıntılı bir incelemesi sunulacak ve dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketleri vizyon ve uzmanlıklarını paylaşacak.

Kongreye konuşmacı  olarak katılacaklar arasında, , İsviçre bankacılık şirketlerinden  uzmanlar, uluslararası petrol ve petrol ticareti konularında uzman grup temsilcileri bulunuyor.  Konuşmacılar, ana gündemin yanısıra, gaz kimyasını geliştirmede yeni teknolojiler, dijital yenilikler alanındaki navigasyonu koordine etme ve entegre yönetim çözümlerinin  uygulanması ile  yeni stratejik ortaklıklar konularında da sunum yapacaklar.

X. Uluslararası Gaz Kongresi, Dragon Oil, CNPC, PETRONAS,TÜRKMEN PETROLEUM, HYUNDAI, NaPeCo , LG International, YUG-NEFTEGAZ  enerrji şirketlerinin sponsorluğunda gerçekleşecek.

Kongrenin  sonunda,  ticaret ve teknoloji  alanlarında bir dizi yatırım ve işbirliği protokolunun  imzalanması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Uluslararası Gaz Kongresi, Awaza, Türkmengaz Devlet Kurumu, Türkmen Ekonomi Forumu,

Diğer Haberler