turkmenistan-da-uluslararasi-turizm-ve-seyahat-fuari-acildi

Türkmenistan’da Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açıldı

İki gün sürecek fuar ve konferansa ulusal turizm bölgesi Avaza ev sahipliği yapıyor.

09 Ekim 2018 12:38

Avaza Ulusal Turizm Bölgesi'nde 9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan “Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ve Konferansı”na, yabancı seyahat şirketleri, uluslararası seyahat acenteleri, otel işletmelerinde uzmanlaşmış işletmeler, iş dünyasının temsilcileri, bilim adamları ile turizm ve kültür mirasına ilgi duyan uzmanlar katılıyor.

Uluslararası fuar ve konferansta, İpek Yolu ülkelerinin seyahat şirketlerinin katılımı ile bir turizm konferansı düzenlenecek. Konferansın konu başlıklarını “Türkmenistan Büyük İpek Yolunun Kalbi”, “Turizmde Eğitim ve Yenilikçilik” ve “Türkmenistan'daki ekolojik turizmin ana yönleri” oluşturuyor.

Uluslararası fuar ve konferans çerçevesinde düzenlenen forumda da Avaza Ulusal Araştırma ve Üretim Merkezi'nin rekreasyon potansiyelinin etkin kullanımı ve Türkmenistan'daki modern uluslararası turizmin gelişimi tartışılacak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Uluslararası Turizm Fuarı ve Konferansı katılımcılarına hitaben bir kutlama mesajı yayınladı. Berdimuhamedov, Forumun ülkenin turizm potansiyelini teşvik etmede büyük önem taşıyacağına inandığını ifade ettiği mesajında,Türkmenistan'da, turizm faaliyetlerinin uygun altyapısını, yasal, ekonomik ve sosyal temellerini oluşturmak için pek çok çalışma yürütüldüğünü, Başkent Aşkabat ve Avaza serbest turizm bölgesinde modern otel komplekslerinin işletmeye alındığını, yeni eğlence merkezleri ile turizmin düzenlenmesine ilişkin yasal düzenlemelerin kabul edilmesinin, ülkenin küresel turizm pazarındaki potansiyelinin büyümesine yol açacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, seyahat fuarı, avaza, Avaza Ulusal Turizm Bölgesi,

Diğer Haberler