turkmenistan-dan-afganistan-a-uc-yillik-insani-yardim-paketi

Türkmenistan’dan, Afganistan’a üç yıllık insani yardım paketi

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2020-2022 yılları için Afganistan’a insani yardım programı hakkındaki kararnameyi imzaladı.

21 Şubat 2020 14:12

Devlet Başkanlığı basın servisi’nden verilen haberde, sözkonusu insani yardım programının; komşu Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin sosyo-ekonomik ve insani alanlarda desteklenmesi ve yürütülen kapsamlı destek faaliyetlerinin, sistematik bir şekilde sürdürülmesi amacıyla onaylandığı belirtildi.

Üç yıllık yeni insani yardım programında; bir dizi sosyal tesisin inşası, sağlık alanında insani yardım projelerinin uygulanması, eğitim alanında işbirliğini sürdürmeye yönelik tedbirlerin alınması, gibi 12  projenin uygulanması yer alıyor.

Berdimuhamedov kararnameyi imzalarken yaptığı açıklamada; kardeş Afgan halkıyla barış ve uyum arzusundaki dayanışmayı ifade eden Türkmenistan’ın,  kapsamlı destek ve gerekli insani yardım sağlamaya devam edeceğini ve uluslararası toplumun bu doğrultuda çabalarında aktif rol oynayacağını vurguladı.

Türkmen lider; “Türkmenistan, Afganistan'daki durumu, her zaman sadece barışçıl siyasi ve diplomatik yollarla çözme pozisyonundan hareket ederek, ekonomisini ve sosyal altyapısını güçlendirmesinin desteklenmesine  yönelik somut adımlar atacaktır” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Afganistan, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, insani yardım,

Diğer Haberler