turkmenistan-dan-iran-a-insani-yardim

Türkmenistan’dan İran’a insani yardım

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı: Söz konusu insani yardım, iki komşu devlet arasındaki olumlu ilişkiler, dostluk ve iyi komşuluk geleneklerinin devamının bir örneğidir.

24 Temmuz 2018 16:12

Türkmenistan, İran'ın Kermanşah eyaletinde geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremden etkilenenler için  insani yardım gönderdi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “İran ile dostane ve iyi komşuluğa dayanan ilişkilerin bir devamı olarak, devlet başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov tarafından “İran’a insani yardım” konulu bir kararname imzalandı.

Söz konusu insani yardım kargosunun, dün (23 Temmuz 2018) İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Derneği'ne teslim edildiği bildirildi. Depremin meydana geldiği  Kermanshah Eyaleti Valisi Hushang Bazvand, Başkan Gurbanguly Berdimuhamedov'a sınırsız şükranlarını ifade etti.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili haberinde, yıkıma yol açan depremin yerel nüfusu etkilediği belirtildi ve Türkmenlerin yüzyıllardan beri nesillerden nesile uzanan humanizm ve hayırseverlik geleneğinin bir gereği olarak yardım eli uzatıldığı vurgulandı. Türkmenistan tarafından,  İki devlet arasındaki insani diyalogun güçlendirilmesine ve genişletilmesine büyük önem verildiği belirtilen açıklamada, “söz konusu insani eylem, Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın izlediği dış politikanın başarısını kanıtlamakta ve aynı zamanda, iki komşu devlet arasındaki ilişkileri güçlendirme, dostluk ve iyi komşuluk geleneklerinin devamının bir örneğidir.” denildi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, İran, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Kermanşah,

Diğer Haberler